İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
ANTALYA İDARİ BÖLÜMÜ: ÜLKELER VE BÖLGELER

Antalya toprakları şartlı olarak eski ve yeni şehre ayrılmıştır. İdari olarak, şehir 5 bölgeye ayrılmıştır:


1. Aksu

2. Döşemealtı (Döşemealtı)

3. Konyaaltı (Konyaaltı)

4. Muratpaşa

5. Kepez


Kepez, Antalya'nın bir parçası haline gelen eski bir kasabadır. Ayrıca, bu geniş alanlar mikro bölgelere ayrılmıştır (mahalla - tur. Mahalle). Örneğin, Muratpaşa'nın en büyük ilçesinde 64, Konyaaltı ilçesinde - 36 mikro bölge vardır.

Kepez

Kepez'in nüfusu 500 bini aşkın kişidir. Denizden uzaklık - 10 km. Şehrin ana otogarı, Antalya'nın banliyölerine ve Türkiye genelindeki şehirlere giden otobüslerin kalktığı bu bölgede yer almaktadır. Kepez'den belediye otobüsü ile Antalya'nın herhangi bir ilçesine ulaşabilirsiniz.


Kepez, Antalya'nın üretim tesislerinin bulunduğu bir sanayi bölgesidir. Bu nedenle, nüfusun neredeyse tamamı işçi sınıfından ve ayrıca tüm dindar Müslümanlardan oluşmaktadır. Kadınlar milli kıyafetleri giyerler, bu nedenle Kepez'dAe yaşarken tüm yerel geleneklere uymak gerekir.

Kepez'de Gezilecek Yerler: Mall of Antalya, Akdeniz'in en büyük alışveriş merkezidir. Popüler giyim ve ayakkabı markaları, elektronik ve beyaz eşya mağazaları, ev eşyaları, spor, kozmetik mağazaları vb.

Kepez, aktif olarak inşa edilmekte ve geliştirilmekte olan genç bir bölgedir. Ayrıca içerisinde barındırdığı ormanlar, parklar, zeytinlikler, çiftlikler nedeniyle Antalya'nın en yeşil alanı sayılabilir.


Konyaaltı 

Konyaaltı kelimesi "Konya'nın altında bulunan" anlamına gelir, çünkü Antalya'nın bu kısmı Osmanlı döneminde Konya vilayetinin bir parçasıydı.


Bu küçük bölgenin nüfusu şu anda 140 binden fazladır. Konyaaltı, nüfus bakımından Muratpaşa ve Kepez gibi ilçelerden sonra üçüncü, nüfus artışı bakımından ise il içinde birinci sıradadır (dış göçten kaynaklanmaktadır). İdari olarak Konyaaltı 36 ilçeye ayrılmıştır.

Güneyde Kemer, güneybatıda Kumluca ilçesi, batıda Korkuteli ilçesi, kuzeyde Döshemalti ilçesi, doğuda Kepez ve Muratpaşa ilçeleri ile sınır komşusudur. Konyaaltı bölgesinin güneydoğusunda Akdeniz yer alır.

Konyaaltı'nda Neler Gezilir: Migros 5M alışveriş merkezi. Akvaryum, Aquapark, Aktur Lunapark, Minyatür Müzesi, Arkeoloji Müzesi


Muratpaşa 

Muratpaşa, Akdeniz'in en kalabalık üç ilçesinden biridir ve kuzeyde Kepez, doğuda Aksu, batıda Konyaaltı ile sınır komşusudur. İlçe, 500 binden fazla insanın yaşadığı 64 mikro bölge içermektedir. Şehirdeki resmi kurumların çoğu ve ana Antalya Havalimanı burada bulunuyor.

Kıyı şeridi diktir ve irili ufaklı kayalıklarla birlikte 20 km boyunca uzanır.

Muratpaşa'da yüzmeye uygun tek bir plaj vardır - bu Lara'dır. Sahilden Düden şelalesini görebilir ve duyabilirsiniz. Deniz boyunca uzanan tüm binalar, turistlerin ilginç vakit geçirebilecekleri oteller, mağazalar, kafeler, restoranlardır.

Muratpaşa ilçesinde gezilecek yerler: Aşağı Düden Şelalesi, Hıdırlık Kulesi, Antik Hadrian Kapısı, Karaalioğlu Parkı, Mark Antalya alışveriş merkezi, giyim ve hediyelik eşya dükkanları, restoranları, kafeleri, şirin Akdeniz sokakları, Yivli Minaresi, Lara Plajı ile Kaleiçi tarihi bölgesi , Keskin Minare, Antalya'daki Rus Ortodoks Kilisesi Kilisesi (Elmali mahalla), Kaleiçi'deki Konstantinopolis Patrikhanesi St. Alypy Stylite Ortodoks Kilisesi. Tekne gezileri için yat ve gemilerin bulunduğu eski liman, oyuncak müzesi, Barbarossa anıtı. 12 Temmuz 2009'dan, kilisenin Ekümenik Patrikhane'nin mülkiyetine devredilmesine kadar, yerel makamların izniyle, burada periyodik olarak ilahi ayinler yapıldı. Böylece son yıllarda başta Slav ülkelerinden olmak üzere Antalya'ya gelip yerleşen binlerce Ortodoks sakininin manevi beslenme ihtiyacı karşılanmıştır. Tapınağın kutsama töreni 3 Eylül 2011 Pazar günü Pisidia Metropoliti, Side Eksarhı ve Attalia Sotiri tarafından gerçekleştirildi. O zamandan beri, tapınak her gün açıktır ve Antalya'nın tüm Ortodoks inananlarının yanı sıra diğer ülkelerden gelen hacıları beklemektedir. Kilise, koruyucu azizi Stylite Keşiş Alypius'un kalıntılarının bir kısmını barındırıyor.

Döşemealtı 

Döşemealtı, Antalya'nın sakin ve huzurlu bir bölgesidir. Denize 20 km mesafededir.

Coğrafi konumu nedeniyle bölgede özel bir mikro iklim oluşmuştur. Bölgenin nüfusu 50 binden fazladır.

Ayrıca bu alan, birçok evin hala eski teknolojilere göre halı dokuduğu uygulamalı sanatların en eski merkezi olarak kabul edilir. Yakınlarda arkeolojik ve doğal anıt Karain Mağarası bulunmaktadır. Döşemealtı'nda Gezilecek Yerler: Karain Mağarası.

Aksu 

Daha önce, bu bölgenin bulunduğu yerde küçük bir Kundu köyü vardı. Bu nedenle Aksu-Kundu olarak da adlandırılabilir. Bu bölge adını burada Akdeniz'e dökülen nehirden alıyor. Bölge, havaalanına 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Evlerin ve otellerin inşası sırasında, tüm modern çevre gerekliliklerine uymaya çalıştılar, bu nedenle binaların okaliptüs ve çam ağaçları ile uyumlu bir kombinasyonu var. Nüfusu 65 binin üzerindedir. Aksu'da Neler Gezilir: Aqualand Park, Perge.

Altıntaş, Aksu ilçesine bağlı Antalya Belediyesi tarafından imara açılan yeni bir semttir. Bu, Antalya Uluslararası Havalimanı'nın yanında bulunan, şehrin hızla gelişen bir bölgesidir. Altıntaş semtinin avantajı, şehrin gelişimi için yeni bir vektör ve büyük ölçekli bir kalkınma projesi haline gelen yeni ve umut verici Aksu semtindeki konumudur. Altıntaş yakın gelecekte Antalya'nın yeni merkezi olacak, yeni bir uluslararası ticaret merkezi, yürüyüş alanı olan büyük bir park, havaalanından Kundu plajlarına bir tramvay hattı olacak. Lara'nın denize ve kumlu plajına giden yol sadece 7 dakika sürdüğü için bölge yerel halk arasında özellikle beğenilmektedir. Bugün belediye ve müteahhitler Altıntaş bölgesine yatırım yapıyor. Altıntaş, saygın konut kompleksleri, gelişmiş altyapısı, modern mimarisi, niteliksel olarak yeni bir inşaat seviyesi, yüksek çevresel gereksinimleri ve yerel bozulmamış doğa ile bütünlüğü olan bir ilçe olarak somutlaştırılmıştır. Buraya üniversite, okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, parklar yapılıyor. Altıntaş'ın zaten iyi düşünülmüş bir ulaşım kavşağı var ve toplu taşıma ile şehir merkezine veya havaalanına ve Lara plajlarına kolay erişim sağlıyor. 20 km uzaklıkta, büyük bir su parkı, restoran alanı, lüks akşam programları ve performansları ile Türkiye'nin en büyük tema parkı "The Land of Legends" yer almaktadır. Burası yeni, modern Antalya olacak!

Gayrimenkul danışmanlığı ve yer seçimi için bizi arayın: +90 510 12 22, www.nas-ahomes.com


Paylaş

Yatırım yapma, satın alma, satma ya da kiralama gibi konularda size yardımcı olarak doğru kararı vermenizi sağlıyoruz.



Mesaj Gönder
Bilgilerinizi Bırakın, Sizi Arayalım


veya

0 242 259 10 30